Specijalni sud vratiće Srbe u skupštinu

Specijalni sud, koji će za nekoliko nedelja biti na dnevnom redu kosovske skupštine, vratiće u salu, kako se očekuje, poslanike Srpske, piše dnevnik „Zeri“.

Srpski poslanici, dodaje dnevnik, ne samo sto će oberučke da glasaju za formiranje suda, već će da obave za sebe i dobru “trgovinu” sa koalicionim partnerima DSK-DPK.

Zvaničnici vlade odbacuju mogućnost da se sa listom Srpska sačini kompromis za njihov povratak u državne institucije Kosova. Portparol kosovske vlade Arban Abraši je rekao da su u stalnim razgovorima sa predstavnicima liste „Srpska“ za njihov povratak u institucije.

“U tom pravcu nema prepreka i nadamo se da će se za nekoliko dana oni vratiti u institucionalni život Kosova,” rekao je Abraši.

Sa druge strane, poslanik Progresivne Demokratske Stranke Nenad Rašić je rekao da će se poslanici liste „Srpska“ vratiti da glasaju za Specijalni sud, ali će prethodno postaviti uslove za povratak.

Povratak liste „Srpska“ u Skupštinu Kosova je najavio i poslanik Slobodan Petrović.

Opozicione političke partije su rekle da će lista Srpska prvo da obavi trgovinu sa koalicionim partnerima, a kasnije će se vratiti, piše „Zeri“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.