Specijalci sa Eljšanijem uz roštilj ispred Rajske Banje dočekali Novu godinu

FOTO: Gazeta Express

Ispred sveže plombiranog Turističko lečilišnog kompleksa „Rajska Banja“, nekada omiljene destinacije građana za novogodišnje praznike – sinoć su Novu 2024. godinu uz roštilj dočekale dežurne Specijalne jedinice Kosovske policije.

Sa njima je u Banjskoj bio i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, a odatle je izjavio da oni na dužnosti ispraćaju 2023. godinu – „godinu ponosa i uspeha u odbrani ustavnog poretka i zakona“.

Eljšani se iz Banjske posle ponoći, kako to prenose prištinski mediji, direktno uključio u praznični program „Radio 1“:

„Slavimo na dužnosti. Oni su najbolji specijalci zemlje i slave na poslu, u službi otadžbine. 2023. ostaje godina ponosa i uspeha, kao i godina sećanja i počasti za rad našeg policajca, kolege, heroja Afrima Bunjakua, koji je pao na dužnosti. Situacija je sada mirna, granice takođe. Građani su slavili i slave. Odavde želimo sve najbolje za sve građane Republike“, kazao je Veton Eljšani.

Od 24. septembra, sukoba Kosovske policije i naoružane i uniformisane grupe Srba na čelu sa, kako je sam izjavio, Milanom Radoičićem – ovaj je kompleks bez funkcije.

Sredinom decembra pod kontrolu ga je preuzela Kosovska agencija za privatizaciju, a u zakup će ga dati kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Još od sukoba, za Prištinu „terorističkog akta“, u ovom su selu stacionirane Specijalne jedinice, a pojačale su se ispred „Rajske banje“ od kada je KAP stavio katanac na vrata kompleksa.

Inače, upravo Kosovska policija, njena uloga na Severu, ali i sećanje na policijskog narednika koji je stradao ovog septembra upravo u selu Banjska – još od juče je u središtu prazničnih poruka, ali i poseta najviših kosovskih zvaničnika.

O tome opširnije u posebnim vestima:

Hodža preko Bistrice, Leposavića do Jarinja da čestita Novu Godinu

Kurti, Svečlja, Konjufca, Atić kod Hetemija, ispratio goste, vratio se u opštinu da slavi sa policijom i KFOR-om

Uoči Nove godine Kurti posetio porodice ubijenih policajaca Bunjakua i Zumberija; Osmani u poseti policijskog stanici

Stepenicama Radoičićeve vile kosovski specijalci u patrolu Gazivodama, i to posle italijanskih legionaraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.