SO Severna Mitrovica: Usvojen Pravilnik o radu

Predlog zakona o izmenama i dopunama Pravilnika o radu Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojen je na današnjoj dvadesetosmoj sednici SO. Pravilnik o radu biće upućen na verifikaciju kosovskom ministarstvu lokalne samouprave. Današnja sednica bila je zapravo nastavak sednice koja je pre više od mesec dana prekinuta kada su poslanici GI "Srpska", bez ikakvog obrazloženja, napustili salu, nakon što je tada za govornicu izašla bivša predsedavajuća SO i članica GI SDP "Oliver Ivanović" Ksenija Božović. 

Predlog zakona o izmenama i dopunama Pravilnika o radu SO, usvojen je sa 10 glasova "za", dok je uzdržanih bilo sedam.

Takođe, većinom glasova usvojen je i predlog Pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama, čija je primena od, kako se ističe, velikog značaja za prihode opštine Severna Mitrovica.

U predlogu su, kako je objasnila šefica administrativne kancelarije opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, date i cene usluga koje su usklađene sa ostalim opštinama na KiM-u.

Hodžić je, u okviru tačke četiri – Razno, iznela i zahtev, kako je navela, grupe građana. stanovnika naselja "Brđani" o sanaciji puta i "revitalizaciji" uličnog osvetljenja. Vrednost tog projekta je preko 7.500 evra, a sprovešće ga OEBS, koji će sprovesti i tendersku proceduru. Predlog, odnosno, zahtev grupe građana usvojen je sa 10 glasova "za".

Na današnjoj sednici bilo je prisutno 17 od ukupno 19 odbornika.

Sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica prekinuta je početkom jula samo nekoliko minuta nakon što je i počela. Svi odbornici GI "Srpska" su, tada, po drugi put za redom, bez ikakvog obrazloženja, napustili sednicu u trenutku kada je nekadašnja predsedavajuća i članica GI SDP "Oliver Ivanović", Ksenija Božović, izašla za govornicu. Sadašnji predsedavajući, Dejan Gurešić, doskorašnji član iste stranke kao i Božovićeva, potom je odredio "kratku pauzu", a par minuta nakon toga i prekinuo sednicu, zbog kako je objasnio, nedostatka kvoruma. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.