SO Severna Mitrovica: Pojačane mere bezbednosti na Severu

Zbog napada na maloletna lica, zbog demonstracija kosovskih opozicionih stranaka u Prištini, kao i zbog terorističkih napada u Parizu, mere bezbednosti na Severu od danas su pojačane – posebno na istočnom mostu, u Mikronaselju, Brđanima, Kolašinskoj ulici i glavnom mostu – poručio je na jučerašnjoj sednici SO Severna Mitrovica vršilac dužnosti komandira policijske stanice Sever, Goran Živković. Na jučerašnjoj, 20. redovnoj sednici, gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, predstavio je, takođe, devetomesečni izveštaj o radu opštine, dok je šefica administracije, Adrijana Hodžić, predočila devetomesečni finansijski izvešaj iz 2015. godine. SO Severna Mitrovica je reagovala i na slučaj u kojem je izgoreo automobil direktorice nevladine organizacije "Centar za razvoja zajednica", Nevenke Medić.

"Zbog terorističkih napada u Parizu i zbog navodnih pokušaja kidnapovanja biće pojačane mere bezbednosti. Kritične tačke su Brđani, Kolašinska ulica, Suvi Do, glavni most, istočni most i tako dalje," objasnio je Živković. 

On je, takođe, objasnio slučajeve u kojima je policija reagovala: 


SO osudila paljenje automobila novinarke KoSSev portala 

"Osuđujemo napad na novinarku iz KoSSev-a, koji se desio noćas," rekla je predsedavajuća SO Severna Mitrovica, Ksenija Božović. 


Božović: Pokušaji kidnapovanja uznemirili građane, a posebno roditelje

Predsedavajuća SO-a je, takođe, pozvala je građane i policiju da se spreče slučajeve, koji su uzdrmali mitrovičku javnost u poslednje dve nedelje.

"Poslednja dešavanja, to jest, pokušaj kidnapovanja maloletne dece je jako uznemirio građane, a posebno roditelje. Slažem se da su mediji proprativši taj događaj, možda podigli paniku, ali iz kosovske policijske službe niko nije demantovao ove slučajeve. Stajalo je da nema osnova za pokretanje postupka. Šta bi trebalo da se desi? Da kidnapuju maloletno dete, da bi tužilac reagovao? Mi moramo svi zajedno da sprečimo da se takvi slučajevi ne dese. Moramo da sprečimo dešavanja koja su uznemirila našu decu," rekla je ona. 

"Najviše problema imali smo oko izgradnje albanskih i srpskih kuća u Brđanima, ali i kod sportskih manifestacija, kada je reagovala policija i mislim da je policija za sada bila uspešna, i da su se građani osećali sigurno. Takođe, u samom centru grada imali smo problema sa razbojništvom, gde su izvršene sitne krađe, kao i krađe automobila. Taj problem je rešen u više akcija policije, tako da je i to stalo."

Mediji da "poslušaju reč policije" i da "ne dižu paniku"

"Zamolio bih medije da o svakom slučaju poslušaju reč policije i da ne dižu paniku," rekao je, takođe, Živković.

On je dodao i da sami građani mogu da procene da li bezbednost u odnosu na prošlu godinu povećana, ili smanjena, te dodao da je policija "prevencija najbitnija", a da je u toku razgovor o formiranju Odbora za bezbednost na "kritičnim tačkama".

Rakić: Pored poteškoća sa kojima se opština suočavala, administracija opštine je uspela da građanima pruži efikasne usluge

Na sednici je, takođe, gradonačelnik Mitrovice, Goran Rakić, predstavio devetomesečni izveštaj o radu opštine. 

Kako je naveo, u periodu od januara do septembra 2015. godine, primljeno je ukupno 7.025 zahteva, a rešeno 6.130, dok je 253 još uvek u postupku.

Hodžić o devetomesečnom finansijskom izveštaju opštine 

Na jučerašnjoj sednici, šefica administrativne kancelarije, Adrijana Hodžić, predstavila je devetomesečni finansijski izveštaj, te navela da je od pružanja administrativnih usluga, kao i preko Direkcije za urbanizam, za period od prvih devet meseci u finansijskoj 2015. godini ukupno prikupljeno 20.666 evra.

Na osnovu preseka stanja iz trezora, opština je utrošila 1.439.595 evra, od čega je deo utrošen na plaćanje redovnih troškova kao što je kirija, održavanje zgrade, plate, kao i na plaćanje računa. Što se tiče subvencija za ovaj period, potrošeno je 31.625, dodala je Hodžić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.