SO: Severna Mitrovica dobija Kulturni centar i univerzitetsku zgradu, uskoro konkurs za preko 220 radnih mesta

Zgrada Kulturnog centra biće izgrađena u ulici Lole Ribara, preko puta Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", dok će na mestu stare škole Branko Radičević biti podignuta zgrada Univerziteta – odluke su donete na jučerašnjoj tridesetšestoj redovnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica. Izgradnja ovih objekata trebalo bi da, kako je najavljeno, bude završena u julu ili avgustu ove godine. Iako je prethodno najavljeno, odbornici juče, ipak, nisu razmatrali zahtev o dodeli zemljišta za izgradnju javne garaže, koja bi mogla da doprinese rešavanju jednog od najakutnijih problema u gradu – problema parkiranja  zbog, kako je objašnjeno, "nerešenih imovinskih odnosa". Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić najavio je i da će uskoro biti otvoren javni konkurs za preko 220 novih radnih mesta.

"Posle osamnaest godina naš grad će dobiti novu zgradu kulture, to jest, Kulturni centar i objedinjenu zgradu Univerziteta. To će uliti nadu svim mladim ljudima, za bolju, lepšu i sigurniju budućnost u našem gradu," rekao je Rakić.

I šefica opštinske administracije, Adrijana Hodžić, istakla je da je za podršku mladih talenata neophodna izgradnja ovih objekata.

"Procesom decentralizacije vlasti, svi objekti i sve institucije od vitalnog značaja za građane su ostale na teritoriji opštine Južna Mitrovica, tako da je neophodnost i potreba izgradnje centra za kulturu i zgrade Univerziteta u ovoj  opštini opravdana," navela je.  

Ulica Filipa Višnjića otvorena tokom čitavog dana

Odbornici SO juče su, takođe, usvojili predlog građana kojim će ulica Filipa Višnjića, koja je inače zatvorena za saobraćaj od 18 časova do 6 časova ujutru – biti otvorena tokom čitavog dana. 

Projekte izgradnje Kulturnog centra i univerzitetske zgrade finansira Evropska unija, koja će sprovesti i, kako je kazala Hodžić, svu tendersku proceduru. 

Ona je potvrdila da bi ovi objekti trebalo da budu izgrađeni u julu ili avgustu ove godine. 

Uskoro javni konkurs za nova radna mesta

Pored usvojenih odluka o lokacijama za izgradnju zgrade Kulturnog centra i Univerziteta, gradonačelnik Goran Rakić je, takođe, kazao da će uskoro biti otvoren konkurs za preko 220 novih radnih mesta. 

"Naši opštinski službenici već nekoliko meseci, zajedno sa nadležnim ministarstvima u Prištini, rade na usaglašavanju pozicije za otvaranje konkursa za nova radna mesta, trajna radna mesta. Ono što sada sa sigurnošću mogu da kažem jeste da se radi o preko 220 novih radnih mesta i konkurs će trajati oko trideset do četrdeset dana," istakao je Rakić, dodajući da će građani blagovremeno biti obavešteni o uslovima konkursa.

Rakić je i na sednici početkom februara najavio otvaranje novih radnih mesta. Tada je, međutim, kazao da će opština Severna Mitrovica imati sredstva za otvaranje 300 novih radnih mesta u 2017. godini, dodajući da to ne znači da se sa primanjem radnika "kreće od sutra", već "čim sredstva budu bila dostupna".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.