Sneg na putevima: Apel vozačima da oprezno voze

Zbog snega koji od jutros neprestano pada širom Kosova i Metohije, Kosovska policija apelovala je večeras na vozače da budu oprezniji u vožnji. KPS je istovremeno zatražio od vozača da zbog smanjene vidljivosti na putevima – poštuju saobraćajne znakove i brzinu vožnje usklade uslovima na putevima. Padavine i niske temperature najavljene su i za predstojeće dane, a za teritoriju KiM-a je, prema Evropskom meteoalarmu, trenutno na snazi narandžasti meteoalarm. 

U cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda, Kosovska policija nastavlja da apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju odredbe saobraćaja, da poseduju potrebnu zimsku opremu, da se prilagode uslovima na putu i ​​vremenskim uslovima, navode iz KPS-a.

Padavine i još niže temperature su najavljene za noćas i predstojeće dane. Narandžasti meteoalarm je, prema Evropskom meteoalarmu, na snazi za teritoriju Kosova i Metohije, te se očekuje i preko 10 centimetara snega na putevima. Prema informacijama Republičkog hidrometerološkog saveza Srbije i njihovim prognozama po gradovima, minimalna temperatura u Prištini, u narednim danima, biće -14, uz padavine kojih će biti i sutra i prekosutra. 

Trenutno je najhladnije na Kopaoniku gde je temperatura -10. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.