Snabdevanje vodom na minimumu, dotok smanjen za više od 50 odsto

Vodosnabdevanje u Severnoj Mitrovici i Zvečanu je svedeno na minimum, a dotok vode iz Južne Mitrovice, smanjen je za više od 50 odsto, potvrdio je za program Radija Kosovska Mitrovica, direktor JP "Vodovod Ibar", Miodrag Ralić. 

Ralić je istakao da je dotok vode u odnosu na uobičajenu količinu – juče iznosio svega 20 odsto, a po njegovim rečima, ni danas se ne očekuje da se vodosnabdevanje stabilizuje.

Voda koju Sever dobija, nije dovoljna da se raspodeli na sva domaćinstva i sprovedu planske restrikcije, kazao je. 

Ralić je apelovao na građane kojima je neophodna voda da se obrate Vodovodu, kako bi im cisternama koje su na raspolaganju dopremili neophodne količine. 

Građani Kosovske Mitrovice i Zvečana sa problemom vodosnabdevanja suočavaju se u proteklih par meseci. U dva navrata, krajem aprila i tokom prošle nedelje voda je isključivana zbog, kako su objasnili nadležni u fabrici vode u Šipolju – neizmirenih dugova. 

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, je krajem aprila naveo i da će od predstavnika EU tražiti da dug za vodu bude izmiren.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.