„Škola filmske magije“ od 25. do 30. avgusta u Gračanici

FOTO: Dom kulture „Gračanica“

Deveta po redu „Škola filmske magije“ biće održana od 25. do 30. avgusta u Domu kulture „Gračanica“. Ovu manifestaciju, iz gračaničkog doma kulture organizuju u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda. Prijava za ovu školu krenula je juče i trajaće do 24. avgusta, a zainteresovani se mogu prijaviti upravo u ovom Domu kulture ili putem mejla ove institucije, dok će prednost imati srednjoškolci, poručuju organizatori.

Cilj ove manifestacije je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji, navode organizatori.

Ističu da će tokom trajanja radionice, polaznici dobiti priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent.

„Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu, od scenarija do montaže“, navode iz Doma kulture „Gračanica“.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci, ističu iz ovog Doma kulture..

Kurs za režiju vodiće Stefan Krasić, scenario Ivan Jovanović, glumu Mihailo Latošević, montažu Marija Šarac, dok će kurs za kameru i produkciju video spota voditi Bojana Andrić.

Upravo je pravljenje muzičkog spota tema ovogodišnje „Škole filmske magije“, navode organizatori.

„Iako je škola otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o lepom. Stoga, osim osnovne edukacije, naša škola usmerena je i na formiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima“, navode iz Doma kulture.

Pokrovitelji ove manifestacije su Kancelarija za KiM i Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.