Škola filmske magije i ove godine u Gračanici, prijave u toku

Škola filmske magije
Foto: Dom kulture Gračanica

Sedma po redu „Škola filmske magije“  u organizaciji Doma kulture „Gračanica“, biće održana od 22. avgusta do 27. avgusta. Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave od danas, do 22. avgusta u ovom Domu kulture ili preko imejl adrese.

Opšti cilj ove škole je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji.

Polaznici dobijaju priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent, poručuju iz Doma kulture „Gračanica“.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva. Predavači su za produkciju Jordančo Petkovski, režija i scenario – Dejan Radovanović, gluma – Mihailo Laptošević, montaža – Marija Šarac, kamera – Mihajlo Savić i za zvuk Srđan Bajski.

Iako je škola otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci, jer je kako navode iz gračaničkog Doma kultrure, to uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o „lepom”.

Polaznici „Škole filmske magije 7“ moći će da biraju između dve teme „San ili Java“ i „Potraga“ u okviru kojih će sticati znanja iz filmske umetnosti.

San ili Java gde je film velika iluzija bilo da za cilj ima predstavu realnosti ili fantazije ili Potraga koja je jedna od najuniverzalnijih arhetipskih priča koja se provlači kroz čitavu istoriju čovečanstva.

Pokrovitelj škole je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, događaj se organizuje u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.