SKC u Prištini izdao drugi po redu zbornik dečijih radova pod nazivom „Tebi se vraćam“

FOTO: Srpski centar Priština

Srpski kulturni centar u Prištni izdao je u okviru projekta „Moja prva knjiga“ drugi po redu zbornik dečijih radova pod naziom „Tebi se vraćam“.

Zbornik je priredila profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Kostić, a recenzent istog je profesor dr Zoran Pavlović. Sastoji se od literarnih radova 14 učenika.

Tročlana komisija koju su činili prof. dr Zoran Pavlović, Dušica Kostić iz SKC-a i Irena Mladenović, ujedno je nagradila tri književna rada koji su se posebno istakli kvalitetom.

Prvonagrađeni je učenik Gimnazije Priština, Petar Perić, drugo mesto pripalo je Aleksandri Ničić, takođe učenici ove škole, dok je treće mesto pripalo Kristini Gavrilović učenici O.Š „Vuk Karadžić“ iz Šilova, saopšteno je iz ovog Centra.

S obzirom da je zbornik obogaćen i ilustracijama, žiri je odlučio da ilustracija učenice Gimnazije u Prištini, Natalije Maksimović, bude proglašena najboljom.

Nagrađenima će knjige biti uručene na proleće, kada je i zakazana sama promocija zbornika.

Za razliku od prvog zbornika pod nazivom „Kuda da krenem“, u kome su pravo na učešće imali samo učenici sa centralnog Kosova, u drugom po redu ima i radova dece kako iz centralnog Kosova, tako i iz Kosovskog Pomoravlja.

Drugi po redu zbornik koji je izdao Srpski kulturni centar u Prištini podržalo je Ministarstvo Kulture i informisanja Srbije.

FOTO: Srpski centar Priština

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.