Severna Mitrovica: Zapaljeno vozilo Srbina pripadnika KPS-a

Rano jutros u Severnoj Mitrovici zapaljeno je putničko vozilo čiji je vlasnik Srbin – pripadnik Kosovske policije, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji.

"Rano jutros oko 3:45 časova, u naselju Bošnjačka mahala, u Nemanjinoj ulici, zapaljeno je vozilo marke 'Suziki' koje je bilo u vlasništvu Srbina, pripadnika Kosovske policije," kazao je šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić.

On je dodao da se motivi za sada ne znaju, te da je istraga pokrenuta, a nadležni tužilac je delo okarakterisao kao izazivanje opšte opasnosti.

Ovo je samo jedno u nizu serije paljenja automobila od kraja pretprošle godine na Severu Kosova. Onima čiji je auto među poslednjima zapaljen, a pre ovog slučaja je i novinarka našeg portala – krajem prošle godine, kada je iste noći zapaljen i automobil sinu poručnika Kosovske policije u Leposaviću. Više od 10 slučaja paljenja automobila se dogodilo prošle godine. A prema statistici tekstova koje je KoSSev objavio u prethodnim mesecima, upravo su dani tokom vikenda najnebezbedniji na Severu Kosova. Ipak Sever Kosova je, prema dvadesetčetvoročasovnim izveštajima Kosovske policije koji mediji svakodnevno dobijaju, najbezbedniji deo KiM-a – sa najmanjim brojem incidenata. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.