Severna Mitrovica: Za radna mesta u obrazovanju i zdravstvu gotovo 3.000 prijava, preko 900 na testiranju

Devet stotina i šesnaest izabranih kandidata polaže danas pisani test za radna mesta u zdravstvu i obrazovanju, u okviru konkursa koji je prethodno raspisala opština Severna Mitrovica. Nakon pisanog dela, sledi ponovna selekcija, a potom i usmeno testiranje. Novoizabrani radnici biće na kosovskom budžetu.

Kandidati su uglavnom mladi srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti, a testovi su dvojezični – na srpskom i albanskom jeziku.

Testiranju na fakultetu Tehničkih nauka, ispred severnomitrovičke opštine, prisustvuje šefica administracije Adrijana Hodžić sa kojom smo razgovarali dok su kandidati radili test. 

"Opština Severna Mitrovica je za konkurs koji je objavila za radna mesta u okviru prosvete i zdravstva dobila negde blizu 3.000 aplikacija. Prvi korak je bio da se napravi početna selekcija i komisija je izabrala 916 kandidata koji se danas testiraju," kazala je Hodžićeva u izjavi za KoSSev.

"Nadam se da ću dobiti posao"

Dvadesetsedmogodišnja Aida Pepić iz Severne Mitrovice konkurisala je za mesto laboratorijskog tehničara. Očekuje da će proći testiranja i dobiti posao.

"Test je dobro prošao. Imala sam dovoljno vremena da razmislim o svemu i da upišem odgovore. Pitanja nisu bila teška – iz opšte kulture, kao i iz oblasti za koju sam konkurisala. Očekujem najbolji ishod – nadam se da ću dobiti posao," kazala je Pepićeva u izjavi za naš portal, nakon što je završila pisani test.

Po završetku pisanog dela, kandidati koji prođu test, biće pozvani na intervju, odnosno usmeno testiranje.

"S obzirom da se radi o velikom broju prijavljenih kandidata, biće potrebno tri do četiri nedelje da se testovi pregledaju. Svakako će, u zakonskom okviru, potencijalni kandidati biti obavešteni za intervju," dodaje šefica opštinske administracije. 

Na naše pitanje gde će izabrani kandidati raditi, bez daljih detalja, Hodžićeva kaže: 

"Biće na usluzi građanima u okviru zdravstva i obrazovanja."

Za radna mesta u okviru zdravstva selekciju je prošlo 513 kandidata, od toga je najviše zainteresovanih bilo za mesto medicinske sestre i administrativnog radnika – 183, odnosno 185.

U okviru obrazovanja za današnje testiranje izabrano je 403 kandidata, a najviše prijavljenih bilo je za poziciju administrativni radnik – 394. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.