Severna Mitrovica uz mehanizaciju iz Kruševca i Ćuprije uklanja barikadu na glavnom mostu

U toku je uklanjanje barikade na glavnom mostu na Ibru u Severnoj Mitrovici i to sa mehanizacijom sa ćuprijskim i kruševačkim tablicama. Uz pripadnike kosovske policijske službe i KFOR-a, prisutno je i oko dvadesetak građana. Građani sami uklanjaju barikadu.
 
Na terenu je vidljivo da neki od građana Severne Mitrovice koordinišu ovom akcijom. Dva bagera, jedan utovarivač i 4-5 teretnih kamiona sa kruševačkim i ćuprijskim tablicama, uključujući i oznaku kompanije "INKOP Srbija", trenutno se nalazi na glavnom mostu na Ibru. Uz pomoć ove mehanizacije, ali pre svega nekih građana Severne Mitrovice, trenutno se uklanja barikada na glavnom mostu na Ibru, postavljena u leto 2011. godine, kada su kosovske institucije pokušale da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima "Brnjak" i "Jarinje", što su u međuvremenu i uspele da ostvare. 
 

Povezani članci

Kosovapress: uskoro se uklanja barikada, Tači dogovorio sa ambasadorima SAD,VB i Nemačke

Uklonjeni mobilni kontejneri sa barikade na glavnom mostu

I dok je u ovom trenutku mali broj građana prisutan na glavnom mostu, na društvenim mrežama uveliko traje "virtuelna mobilizacija" građana Severne Mitrovice. 

 
Ova akcija se sprovodi tačno 12 sati nakon uklanjanja mobilnih kontejnera. Niko od političkih zvaničnika Severne Mitrovice, kao ni Beograda se po ovom pitanju još uvek nije oglasio. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.