Severna Mitrovica: Dva lica privedena zbog pokušaja krađe

Dva mladića privedena su sinoć u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da su izvršili krivično delo – pokušaj krađe, potvrdio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić. On je tako demantovao navode kosovskih medija da su dva maskirana mladića napala jednog Srbina – kosovskog policajca, ušavši u njegovu kuću. 

"Sinoć oko 22:40, u ulicu Vojvode Bojića, patrola je zatekla jedno lice u dvorištu porodične kuće kosovskog Srbina. Prilikom legitimisanja utvrđeno je da se radi o licima sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije. Lica su privedena i istima je nakon kontakta sa nadležnim tužiocem određeno četrdesetosmočasovno policijsko zadržavanje, za krivično delo pokušaj krađe. Tako je kvalifikovano od strane nadležnog tužioca," rekao je Bojić.

Veriu.info: Dva naoružana maskirana lica upala u kuću kosovskog policajca

Kosovski mediji su izvestili o ovom slučaju, navodeći, međutim, da su dva maskirana i naoružana lica privedena sinoć nakon što su "upala su u kuću kosovskog policajca u Severnoj Mitrovici."

Kako navodi portal "Veriu.info", što je i prenelo više kosovskih medija, prema njihovim izvorima, privedena lica su "platile organizovane kriminalne strukture sa severa da likvidiraju policajca u Severnoj Mitrovici", ali i da je ovaj policajac navodno napadnut pre nekoliko meseci i tom prilikom ozbiljno povređen.

Na pitanje da li su ovi mladići bili maskirani i da li su izvršili napad na Srbina u čijem su se dvorištu nalazili, te da li je ovaj Srbin i policajac, kako navodi više kosovskih medija, Bojić je odgovorio: 

"Nikakvih maski nije bilo. Dakle, lica nisu bila maskirana, niti je bilo ikakvog napada. Radi se o službeniku – civilnom licu zaposlenom u policiji."

Tokom pretresa vozila privedenih, pronađeni su nož dužine 5-6 cm i higijenske rukavice.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, privedena lica su ušla u dvorište kosovskog Srbina kako bi pitali gde stanuje treće lice koje su oni tražili. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.