Seljimi: "Tači priznao da su Albanci teroristi"

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik pokreta "Samoopredeljenje" Redžep Seljimi reagovao je na Facebook-u na jučerašnju posetu predsednika Kosova, Hašima Tačija, Starom Grackom, u Lipljanu, gde se poklonio spomen-ploči posvećenoj četrnaestorici Srba ubijenim u selu, u julu 1999. godine, prenosi Koha.net.

Povezan članak:

Tači položio cveće na spomeniku ubijenim žeteocima Starog Gracka, porodice odbile da ga prime

Seljimi je rekao da je Tačijev naklon nad natpisom gde se Albanci proglašavaju teroristima, neoprostiv.

Seljimi je napisao na Facebook-u:

Neću da vređam osećanja bilo kojeg pojedinca, ali znam da je polaganje cveća na mesto gde se Albanci opisuju kao teroristi od strane čoveka koji za sebe tvrdi da je predsednik Kosova – neoprostivo.

Čin ubistva Srba u Starom Grackom u Lipljanu je zločin za osudu i kažnjavanje, ali se njime ne može osuđivati čitava nacija.

I dok ubice 14 Srba u Starom Grackom nisu još uvek pronađene i osuđene, kvalifikovanje svih Albanaca da su teroristi i krivci, bez da se zna da li su umešani, baca ljagu i na one koji na spomen ploči prejudiciraju da su Albanci teroristi, a takođe i na one koji polažu cveće kako bi legalizovali prepisivanje krivice Albancima kao teroristima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.