Seljimi potpisao: Šešelj persona non grata na Kosovu

Lider srpskih radikala dr Vojislav Šešelj proglašen je personom non grata na Kosovu. Kosovski mediji koji su sinoć javili ovu vest, naveli su da se radi o "zvaničnoj odluci u Republici Kosovo", koja je na snagu stupila 4. aprila a potpisao ju je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi. Vest je u javnost dospela istog dana nakon što je održana inauguracija Hašima Tačija za predsednika Kosova. Šešelj se još uvek nije oglasio ovim povodom.

Na iznenađenje mnogih, haški tribunal oslobodio je 31. marta Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, 1991-93.

Šešelju je posle izricanja presude zabranjen ulazak i u Hrvatsku gde je takođe proglašen nepoželjnom osobom (persona non grata).

Lider radikala je u pritvoru haškog tribunala proveo gotovo 12 godina, od februara 2003, kada se dobrovoljno predao i otišao u Hag, do novembra 2014. kada je pušten da se brani sa slobode zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.