Selaković pozvao sve Srbe od K.Mitrovice do Banjaluke da 15. septembra istaknu srpsku zastavu

Zastava Srbije na zgradi u Mitrovici
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Velja: Selaković ponavlja hegemonistički san Beograda; Đurić i Starović: Licemerje Prištine

Poziv srpskog ministra naišao je na kritiku šefa kabineta kosovske predsednice, Bljerima Velje (Blerim Vela).

„Srpski ministar Selaković ponavlja hegemonistički san režima u Beogradu koji je odlučno poražen u ratovima devedesetih u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu“ poručio je Velja.

U objavi na Tviteru naglasio je da su SAD, EU i NATO „okončale ovu ovu opasnu i destabilizujuću ideju“.

Kritika šefa kabineta kosovske predsednice naišla je na kritike srpskih zvaničnika.

„Volim ovog momka. Držim vam palčeve da se niko ne seti da radite potpuno istu stvar svakog 28. novembra u celom regionu. PSttt, nećemo im reći. Nema ništa loše u mahanju zastavom“, odgovorio mu je bivši direktor Kancelarije za KiM, a sadašnji ambasador u SAD-u, Marko Đurić.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Nemanja Starović, poručio je Velji da je „u suštini rasistički uskratiti pravo srpskom narodu da slavi svoju zastavu, a pogotovu kada to dolazi od momaka koji proslavljaju Dan zastave susedne Albanije“.

„Licemerje u svom najboljem izdanju“, precizirao je Starović.

Ministar spoljnih poslova, Nikola Selaković, pozvao je građane da istaknu srpsku zastavu 15. septembra ove godine na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

„Glavni cilj u pokušaju da utemeljimo ovaj lepi praznik je da motivišemo sve naše građane gde god oni živeli, dakle Srbe iz svih krajeva da toga dana na svoju kuću, zgradu, stan, istaknu našu trobojku“, rekao je Selaković za TV Hepi.

Kako je rekao, „trobojka“ je jedan od simbola Srba, bez obzira da li žive u Herceg Novom, Somboru, Banjaluci, Kosovskoj Mitrovici, Kumanovu, ili Trebinju.

KoSSev: Inače, jedan od simbola Severa Kosova, već godinama je upravo srpska trobojka. Svakodnevno je istaknuta na javnim mestima, od magistralnih puteva preko gradskih ulica pa do srpskih institucija.

„Dakle naši sunarodnici toga dana bilo bi dobro da istaknu našu trobojku. Dobro su pripremljeni spotovi u kojima proslavljeni Srbi iz različitih oblasti života pozivaju naš narod da to učini“, rekao je Selaković.

On je naveo da će glavna svečanost biti u Beogradu, na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji, gde će, uveren je, „govoriti Aleksandar Vučić, Milorad Dodok, patrijarh Porfirije“.

Takođe je rekao da kad istaknu zastavu to i fotografišu ili snime i okače na društvene mreže i ponose se time.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.