Šef vojnog predstavništva Srbije pri NATO napustio sastanak u Briselu „zbog promovisanja nezavisnosti Kosova“ od strane Prištine

Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: MOS

Šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO-u, general, Predrag Bandić na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu napustio je sastanak, jer su predstavnici Prištine „zloupotrebili svoje učešće za pokušaj promovisanja nezavisnosti Kosova“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Uslov za održavanje današnjeg sastanka u Briselu, kako se navodi iz srpskog ministarstva, bio je da delegacija Prištine bude obeležena samo imenom i prezimenom.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da je šef prištinske delegacije, „nakon što mu je odobreno da se obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti Kosova“, nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestvovao i sastanak napustio.

Iz ovog Ministarstva poručuju da je sastanak, nakon napuštanja srpske delegacije, vrlo brzo završen, dok potez Prištine ocenjuju kao „nezabeležen skandal s ciljem izazivanja sukoba i pokušaj legalizacije stvaranja velike Albanije“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.