Šef Srpske liste u Moskvi: Ruskim kolegama prenosim zahvalnost Srba na Kosovu i Metohiji

Srpska lista zahvalna je na podršci koju dobija od Putinove Jedinstvene Rusije, poručio je uoči sutrašnjeg sastanka sa visokom delegacijom vladajuće ruske partije šef Srpske liste i kosovski gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, Goran Rakić. Sastanku u Moskvi prisustvovaće, kako je saopšteno iz Srpske, i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Razgovaraće se, između ostalog, i o predstojećim kosovskim lokalnim izborima. 

"Predstojećim sastankom biće još jednom potvrđeno neraskidivo prijateljstvo koje povezuje srpski i ruski narod i nepokolebljiva zainteresovanost Ruske Federacije za položaj Srba na Kosovu i Metohiji," ocenjuje Rakić. 

"Ruskim kolegama", Rakić će, "preneti zahvalnost Srba na Kosovu i Metohiji zbog svega što su Ruska Federacija i partija predsednika Vladimira Putina do sada učinile u međunarodnoj areni po pitanju Kosova i Metohije".

Srpska lista, navodi Rakić, očekuje da će tokom predstojećih kontakata u Moskvi dobiti "nedvosmislenu podršku Jedinstvene Rusije za nastavak borbe za interese srpskog naroda i države na Kosovu i Metohiji, koju je dobila i uoči prošlih parlamentarnih izbora u pokrajini".

Srpska lista je u subotu uveče ušla u vladu "Republike Kosovo" koju vodi Ramuš Haradinaj, koji, za partnere Srpske liste u Beogradu – vladine institucije ostaje "optuženi ratni zločinac".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.