Sednica CIK-a o održavanju izbora na Severu Kosova odložena za sredu

FOTO: Kim

Sednica Centralne izborne komsije na kojoj je trebalo da se razgovara o pripremi za održavanje lokalnih izbora u četiri opštine na severu Kosova odložena je za sredu, potvrdio je medijima portparol CIK-a Valjmir Eljezi (Valmir Elezi).

Eljezi je kazao da je sednica koja je bila zakazana za danas u 11.00 časova, odložena u „poslednjem trenutku“ jer su članovi utvrdili da im je potrebno više informacija o pitanjima o kojima će razgovarati. Dodao je da Centralna izborna komisija nastavlja pripreme za održavanje vanrednih lokalnih izbora u ove četiri opštine sa srpskom većinom.

„Razmatramo izazove koji prate ovaj izborni proces. Posvećeni smo ispunjavanju naših ustavnih i zakonskih obaveza, jer se planiranje odvija na osnovu dinamike. O biračkim mestima i biračkim spiskovima govorićemo na narednom sastanku“, rekao je Eljezi.

Na dnevnom redu današnje sednice bilo je razmatranje i odobravanje broja štampanih glasačkih listića za izbore za gradonačelnike kao i za izbore za skupštine opština Zvečan i Leposavić.

Budući da portparol Centralne izborne komisije ne govori srpski, mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku ostali su uskraćeni za prevod njegove izjave, kako nam je rečeno, danas je neradni dan, te prevodilac nije na poslu.

Podsetimo, koalicija nevladinih organizacija „Demokratija na delu“ ocenila je da trenutne okolnosti ne dozvoljavaju održavanje slobodnih izbora u četiri opštine na severu Kosova, zakazanih za 23. april.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.