Sedam lica uhapšeno zbog terorizma: Planirali napade na Balkanu

Sedam lica uhapšeno je zbog terorizma tokom policijske akcije sprovedene u petak, u regionu Mitrovice, Uroševca i Prištine, saopšteno je iz Kosovske policije. Sumnjiče se da su planirali napade na Balkanu i to prema instrukcijama najpoznatijeg Albanca sa Kosova koji se bori na strani ISIS-a – Ljavdrima Muhadžerija.

Iako je Kosovska policija prvobitno saopštila da se uhapšeni V.I., L.M., B.B., B.I., K.P., L.V. i L.M. sumnjiče da su umešani u terorističke akcije i "delovanja protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", kosovski mediji danas, međutim, javljaju da su oni planirali napade na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji. 

O slučajevima hapšenja i podizanja optužnica zbog terorizma, tokom ove godine, 2015. i 2014, čitajte u našoj podstranici "ISIS i Kosovo"

Prilikom hapšenja, kao dokazni materijal oduzeta je oprema, kao i drugi predmeti relevantni za slučaj. 

Uhapšenim licima je, po odluci suda u Prištini, određen jednomesečni pritvor, prenose, takođe, kosovski mediji.

Podsetimo, nedavno je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv dva lica, takođe zbog terorizma, a sredinom septembra, optužnica je podignuta i protiv glavnog imama Islamske zajednice u Peći, Enesa Goge, nekadašnjeg imama improvizovane džamije u Prištini, Bedrija Robaja, kao i prizrenskih imama, Idriza Biljibanija i Mazljama Mazljamija, koji su hapšeni još 2014. godine

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.