Savez ribolovaca Kosova u kontroli na Gazivodama – tražili od pecaroša da izvade dozvole

Ribolov gazivode
FOTO: Preuzeto sa Jepi Ze

Članovi Saveza ribolovaca Kosova počeli su da vrše kontrolu na jezeru Gazivode „s ciljem sprečavanja krivolova“. Ujedno su tražili od ribolovaca da izvade dozvole, potvrdili su nam iz Kosovske policije regiona Sever, čiji su službenici pružali asistenciju.

Predstavnici Saveza ribolovaca Kosova plovili su danas jezerom Gazivode na teritoriji opštine Zubin Potok, zajedno sa policijskim službenicima u ovoj opštini, od kojih je jedan imao pušku.

Iz KP navode za KoSSev da su obilazili sve ribolovce koje su tamo zatekli.

Članovi Saveza su pecarošima izdavali upozorenja, ali i, kako navode, „dnevne dozvole gratis“.

Ujedno su im uručili kontakt telefon na koji mogu da dobiju informacije o izdavanju mesečnih i godišnjih dozvola, navode iz policije, naglašavajući da nije bilo nikakvih problema.

„Sve je proteklo u najboljem redu i sa strane čuvara i ribolovaca. I oni su (ribolovci) bili za uvođenje kontrola, uklanjanje mreža, kako bi mogli da pecaju ribu“, rečeno nam je iz policije regiona Sever.

Potvrdili su da će se slične kontrole sprovoditi i u narednom periodu.

Iz policije, međutim, navode da ne znaju kada će se tačno one vršiti, jer to zavisi od Saveza koji ima sedište u Prištini.

Iz Saveza ribolovaca Kosova su u međuvremenu potvrdili za Kallxo da su od danas započeli sa vršenjem kontrole na jezeru Gazivode, s ciljem sprovođenja Zakona o ribolovu.

Predsednik Saveza, Miljaim (Milaim) Vitia, kazao je da više od 20 godina nije vršena nikakva kontrola na ovom području.

Takođe je potvrdio da će i u narednom periodu imati asistenciju policije, a zbog toga što je, kako je kazao, „tamo malo opasno“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.