Savetnik Zelenskog: Nije istina da je Vučić nudio oružje za nepriznavanje Kosova

Vučić
Foto: KoSSev

Jedna od tema u domaćoj javnosti je bila i objava na društvenoj mreži X/Tviter Viole fon Kramon, izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo, koja je napisala da je vrlo verovatno da je Vučić Zelenskom navodno nudio oružje u zamenu za nepriznavanje kosovske nezavisnosti. Savetnik ukrajinskog predsednika, Mihail Podoljak za N1 kaže da to nije istina.

„Svakako da nema nikakve istine u tome, to je spekulacija. Susret predsednika Srbije sa predsednikom Ukrajine je nesumnjivo važan. Komunikacija je potrebna na svim nivoima, mi moramo da razumemo pozicije jedni drugih, da razumemo zašto jedna strana ima neki stav“, rekao je Podoljak.

Ističe da je Ukrajina transparentna u načinu naoružavanja svojih trupa.

„Sve što se tiče snabdevanja naoružanjem govori se u zvaničnim saopštenjima. To se odnosi na to i ko šalje municiju, da li koalicija, ili evropska koalicija ako govorimo o kalibru 155. A ako govorimo o kalibrima 152mm i 122mm, mi saopštavamo gde smo kupili. To je prilično deficitarna municija. Rusija je uspela da sa tržišta skoro sve pokupi za sebe. Mi imamo zvanična saopštenja i ta zvanična saopštenja govore i o izvorima municije. U ovom trenutku mi nemamo zvanična saopštenja da dobijamo municiju iz Srbije“, pojasnio je Podoljak.

N1

Pročitajte još:

Vučić: Danas sastanak sa Srbima sa Kosova, sazvaću sednicu SB UN, izvinjenje Nemačkoj zbog Gašićeve izjave o ubici Olivera Ivanovića

Fon Kramon: Vučić pristao na sastanak sa Zelenskim da izvrši pritisak – „oružje za nepriznavanje Kosova“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.