Savet FIFA-e preporučio prijem Kosova u svetsku kuću fudbala

Nakon što je prošle nedelje na kongresu UEFA-e u Budimpešti Kosovo primljeno u ovu krovnu evropsku fudbalsku organizaciju, a kako je i najavljeno, kosovski fudbal je danas i zvanično na korak od ulaska i u svetsku kuću fudbala. Savet FIFA-e je danas preporučio prijem Kosova u ovu svetsku fudbalsku organizaciju. Predlog je dat u Meksikositiju gde je u toku 66. kongres FIFA-e. O zahtevu Kosova i Gibraltara se odlučuje u petak.

Ukoliko bude primljeno, kosovski nacionalni tim moći će da učestvuje u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2018, saopštila je svetska fudbalska federacija, s tim što će se od UEFA-e zatražiti da definiše "modalitete  za njihovu integraciju u preliminarno takmičenje".

Kosovo bi tako postalo 211. članica svetske fudbalske organizacije. U sličnoj poziciji je i Gibraltar, za koji je danas takođe preporučen prijem u FIFA-u dok će se odluka, takođe kao i za Kosovo doneti u petak.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.