Saučešće Petra Petkovića: Plemenit radnik i neumoran borac za istinu

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Povodom smrti koordinatora porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorada Trifunovića, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković takođe je uputio telegram saučešća porodici i prijateljima preminulog, kao i Udruženju porodica kidnapovanih i nestalih na KiM.

„U ime Кancelarije za Кosovo i Metohiju i svoje ime, porodici i kolegama, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti koordinatora i jednog od osnivača multietničkog Resursnog centra za nestala lica na Кosovu i Metohiji, Milorada Trifunovića“, navedeno je u poruci.

„Pamtićemo ga kao savesnog i plemenitog saradnika i neumornog borca za pravdu i istinu
o nestalima, za uspostavljanje međunacionalnog dijaloga o ovoj teškoj i osetljivoj temi,
za bolji i humaniji život svih građana Кosova i Metohije,“ istakao je Petković i poručio na kraju:

„Deleći sa vama osećanje tuge i bola, Srbi sa Кosova i Metohije, zaposleni u Кancelariji
za Кosovo i Metohiju i ja lično, ostaćemo mu na svemu tome večno zahvalni“.

Vest da je koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo danas, potvrdio je Resursni centar za nestale osobe, čiji je jedan od osnivača bio Trifunović. Saučešće su prethodno uputili američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, a potom i predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić.

Povezane vesti:

Preminuo Milorad Trifunović – koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.