Samoopredeljenje: Sporazum o koaliciji sa LDK u ponedeljak

Nakon što je kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, Pokret Samoopredeljenje (LVV) poručio je da „sledeća vlada LVV i LDK već ima potrebnu većinu u kosovskom parlamentu“, te da bi u ponedeljak trebalo da postignu koalicioni sporazum o formiranju vlade.

LVV je u saopštenju naveo da će u novom sazivu kosovske skupštine imati najveću parlamentarnu grupu koju će činiti 30 poslanika, 29 iz redova ovog pokreta kao i jedan poslanik iz partije Egipćana koji im se nedavno pridružio.

Takođe dodaju da su „po prvi put“ deset poslanica iz njihove parlamentarne grupe osvojile svoje poslaničke mandate „bez pomoći rodnih kvota“.

Sledeća vlada LVV i LDK već ima potrebnu većinu u kosovskom parlamentu. U ponedeljak ujutro trebalo bi da postignemo sporazumom o vladajućoj koaliciji“, navode u saopštenju.

Povezani članci:

CIK objavio konačne rezultate izbora, NISMA-AKR-PD prešla cenzus za 0.002%

Kurti dobio podršku za formiranje nove vlade

Poslanik egipćanske partije se pridružio parlamentarnoj grupi Samoopredeljenja

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.