„Samoopredeljenje služi Tačiju“

Izvor: Epoka e Re (tekst na engleskom originalno preuzet sa http://media.unmikonline.org)

Demokratska liga Kosova (LDK) i Alijansa za budućnost Kosova (AAK) su reagovali na nedavnu izjavu lidera pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, da ove dve stranke služe kao štake Tačijevoj vladi.

Poslanik LDK-a, Armend Zemaj, rekao je da je Samoopredeljenje uvek služilo PDK-u i Hašimu Tačiju, "jer je Tači taj koji je stvorio ovaj pokret. Samoopredeljenj je proizvod PDK-a , jer 90 odsto njihovih članova su bili članovi PDK-a… Samoopredeljenje i PDK dele istu ideologiju. Aktivnosti Samoopredeljenja služe ovoj kliki ili ovoj vladajućoj strukturi", dodao je on.

Generalni sekretar AAK-a, Burim Ramadani, rekao je da rascep u opoziciji odgovara Tačiju i PDK-u. "Niko ne bi trebao da prati privatne ili stranačke interese, umesto toga trebali bi da razmislimo o tome kako da oborimo ovu vladu koja je već izgubila većinu u parlamentu", rekao je Ramadani. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.