„Nema ništa važnije od Kosova i Metohije“

Srpska radikalna stranka (SRS) i pokreti "Obraz" i "Naši" započeli su juče na Severu Kosova predizbornu kampanju za parlamentarne izbore u Srbiji mitingom pod sloganom "I Kosovo i Rusija". Na mitingu su govorili  Mladen Obradović iz pokreta "Obraz", zamenik predsednika SRS-e, Nemanja Šarović Ivan Ivanović iz pokreta "Naši" i kandidati za poslanike u Skupštini Srbije Zvonko Mihajlović i Vladan Tomović.

"Danas kada svi od vas okreću glavu, danas kada je pitanje hoće li se održatio republički izbori ovde i kako će se odvijati mi želimo da pokažemo da za SRS, "Obraz" i "Naše" nema ništa važnije od Kosova i Metohije," reči Nemanje Šarovića su bile okosnica izborne poruke ovog bloka partija i udruženja koja izlaze zajedno na izbore. Procenjuje se da da je mitingu prisustvovalo između 1500 i 2000 građana.

Izbori u Srbiji biće održani 16.marta. Za sada nije poznato hoće li izbori biti održani na Kosovu. Srpske vlasti bi organizovale izbore i na Kosovu, uz pomoć OEBS-a, po modelu iz 2012, a protiv čega su partije desnog krila. One optužuju beogradske vlasti da se, ukoliko OEBS bude bio zadužen za organizaciju izbora na Kosovu, time priznaje suverenitet Kosova. U Prištini takođe postoje različita tumačenja analitičara i zvaničnika, od onih koji tvrde da se ovim izborima ne narušava suverenitet Kosova, do onih koji zastupaju stav da Srbija nema više šta da traži na Kosovu.

Kliknite ovde za fotografije. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.