Samoopredeljenje: Evo kako su nas napali sinovi Sabita Gecija

Izvor: Veriu. info (Tekst je izvorno preveden sa albanskog. Izvinjavamo se unapred zbog mogućih grešaka u prevodu)

Pokret "Samoopredeljenje" razjasnio je kako je došlo do napada dece Sabita Gecija ispred političkih kancelarija ovog pokreta. Evo objašnjenja:

Jedan od sinova Sabita Gecija parkirao je BMW tačno pred ulazom u kancelariju Samoopredeljenja (kao što se vidi na slici), blokirajući vrata. Izlazeći iz auta, počeo je da zlostavlja i verbalno vređa dvojicu aktivista ovog pokreta koji su bili ispred kancelarije.

Pauk odneo luksuzni BMW

KoSSev: Mediji u Prištini su prethodno javili da su Arben Sejdiu i Aljban Mekolli aktivisti koje su sinovi Sabita Gecija izboli juče nožem. Jedan je uboden u ruku, a drugi u stopalo.

Međutim, neki su javili i da su dvojica sinova "bivšeg komandanta OVK" Sabita Gecija ti koji su navodno izboli i još nekoliko aktivista Samoopredeljenja. Oni su potom uhapšeni i odvedeni na saslušanje.

Objavljene su i fotografije kako pauk odnosi luksuzni BMW.

U tom trenutku došla su još četvorica naoružanih sa pištoljima i nožem i počeli su da udaraju aktiviste pokreta, i njih dvojica su i izbodeni.

Čuvši buku, ostali aktivisti su izašli i rasterali napadače. U tom trenutku došla je i kosovska policija. Policajci su uhapsili dvojicu sinova Sabita Gecija – Aljbana i Kuštrima Gecija, dok su trojica ostalih napadača pobegla.

 Ko je Sabit Geci

KoSSev: Sabit Geci je jedan od članova tzv. Dreničke grupe 1 kojoj se nedavno u kosovskom osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici sudilo za ratne zločine u zatvoru UĆK-a, u Likovcu, 1998. i 1999. godine i koji je zajedno sa Sahitom Jašarijem, Avnijem Zabeljijem, Jahirom Demakuom i Ismetom Hadžom 27. maja oslobođen od ovih optužbi nakon jednogodišnjeg sudskog postupka. Jedan od najtežih zločina iz optužnice bio je i taj da je kao član UČK-a, u saučesništvu sa Sahitom Jašarijem i nekoliko, za sada nepoznatih pripadnika UČK-a, pred brojnim svedocima, po optužnici, motornom testerom odsekao glavu srpskom policajcu, Ivanu Bulatoviću, i masakrirao njegovo telo, u Likovcu, sredinom juna 1998. godine 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.