Sajam turizma u Beogradu: Teodosije i Đurić na štandu KiM-a

Na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, svoje turističke potencijale preko Kancelarije za KiM predstavlja i Kosovo i Metohija, uz prezentaciju obnove termi u Banjskoj „Rajska banja“. Posetiocima ovog štanda danas će se obratiti vladika Raško-prizrenske eparhije Teodosije i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, saopštila je juče Kancelarija za KiM. Moto promocije na ovom štandu je "Samo je jedno Kosovo i Metohija".

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u hali 4, od 18. do 21. februara, kulturno blago Kosova i Metohije, banjski i planinski turizam, potencijale zdravstvenog turizma i prirodna bogatstva KiM-a, predstavljaju opštine Zvečan, Leposavić, Gračanica, Vitina, Novo Brdo, Štrpce, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Orahovac.

Sporazum o zajedničkom radu na izgradnji – obnovi banje u Banjskoj, u decembru prošle godine potpisali su direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, vladika raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević. 

Ove nedelje su se u Beogradu, Đurić i Vladika Teodosije takođe sastali  kako bi se govorilo o osnivanju finansijskog fonda ove eparhije, a Đurić je izjavo tada da bi oni koji na KiM-u primaju platu iz budžeta, trebalo da deo primanja daju Fondu Eparhije raško-prizrenske. 

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Spisak svih izlagača, možete pogledati OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.