Sahrana i komemoracija uredniku N1 Peđi Obradoviću u utorak

FOTO: N1

Komemoracija uredniku N1, Peđi Obradoviću, biće održana u utorak, 9. maja, u 12 sati, u Prostoru “Miljenko Dereta”, u Dobračinoj 55 u Beogradu. Sahrana će biti održana istog dana, u 14.45, na Novom groblju.

Peđa Obradović preminuo je juče u 48. godini života. Radio je od prvog dana osnivanja televizije, učestvovao u kreiranju koncepta programa i neizmerno doprineo da N1 postane to što jeste.

Peđa je uređivao Dnevnik N1 u Srbiji, a novinarstvom je počeo da se bavi 1998. u redakciji Blica. Radio je kao reporter, novinar i urednik u TV B92 i Birnu. Osvojio je i Gran pri „Laza Kostić“ međunarodnog festivala reportaža u Somboru.

Imao je izuzetnu radnu i novinarsku etiku, a ponosio se što je odoleo pritiscima korupcije i što mu se ime ne nalazi na spiskovima „honorarnih saradnika“ različitih ministarstava, odeljenja, pojedinaca, agencija, službi ili preduzeća. Ponosio se jer je račune plaćao isključivo od plate.

Autor je nekoliko TV reportaža i dva dokumentarna filma, a govorio je da je za njega najveći profesionalni uspeh kada mu kolege kažu da im nedostaje.

Voleo je da piše priče koje nikoga nisu ostavljale ravnodušnim. Nije sačekao da mu knjiga „Srž“, u izdanju Lagune, bude objavljena 10. maja.

Iza Peđe je ostao njegov najveći uspeh – porodica, troje dece i supruga Dragana.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.