Poslanik Samoopredeljenja uputio zahtev Specijalnom sudu da istraži zločin u Dubravi

Dugoli poslanik Samoopredeljenje
FOTO: RTK2

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje i, kako piše RTK, jedan od preživelih zločina u zatvoru Dubrava, Enver Dugoli, podneo je javni zahtev za pokretanje istrage ovog zločina od strane Specijalizovanih veća. On je na konferenciji za medije u subotu u kosovskoj skupštini rekao da se pre nedelju dana obratio Specijalnom sudu i da traži od njega da pokrene istragu o ovom zločinu.

„Ako Specijalni sud nije etnički, onda nema razloga da se ne sprovedu istrage o ovom zločinu“, rekao je on.

Dugoli je dodao da postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice, i da je njegov zahtev upućen specijalnom tužiocu Specijalnog suda.

„Moj zahtev je upućen specijalnom tužiocu Specijalnog suda da započne istragu, jer imam dovoljno dokaza da vodim istrage i da podignem optužnice u vezi sa ovim masakrom“, nastavio je Dugoli.

On je istakao da je na tužiocu da odluči da li će pokrenuti istragu o ovom masakru i da svedoči da li je ovaj sud etnički ili ne.

„Činjenice su da je u tom masakru pogubljeno 116 zatvorenika, a jedan je nestao poput Ukšina Hotija. Ima svedoka koji su još živi i njihove rane govore same za sebe. Čak ni ovim svedocima nije potrebna zaštita identiteta”, rekao je Dugoli.

On ujedno tvrdi da su svi svedoci spremni da svedoče.

„Sećam se i imena onih koji su naredili i počinili ove zločine“, podvukao je Dugoli.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.