SAD pohvalile Prištinu zbog uvođenja novih sankcija Rusiji i podrške Ukrajini

Američka ambasada umetničko delo
FOTO: KoSSev

Uz poruku „Ujedinjeni sa Ukrajinom“, Sjedinjene Američke Države pozdravile su danas odluku Prištine da proširi sankcije Rusiji, ali i pruži podršku Ukrajini.

Kosovska vlada održala je juče novu sednicu na kojoj je odlučila da uvede drugi set sankcija Rusiji od početka rata u Ukrajini.

Među sankcijama su zamrzavanje imovine, sankcionisanje pojedinaca, zabrana putovanja, kao i zabrana transporta robe na Kosovo.

Takođe, ministri u kosovskoj vladi su se složili da se sankcije uvedu i ruskoj Vagner grupi – neinkorporisanom vojnom subjektu sa sedištem u Rusiji, kao i Belorusiji.

Danas se oglasila američka ambasada u Prištini koja je pohvalila odluku Kosova u vezi sa sankcijama, ali i prethodne odluke u vezi sa ratom u Ukrajini.

„Sjedinjene Države pohvalile su Kosovo zbog njegove solidarnosti sa Ukrajinom — uvođenja sankcija, pružanja humanitarne podrške izbeglicama i novinarima i osude neopravdanih, ničim izazvanih, smrtonosnih akcija Rusije“, poručili su iz ambasade u Pritšini, komentarišući objavu kosovskog premijera o novim sankcijama.

Prvi set sankcija kosovska vlada uvela je Rusiji 25. februara, odnosno dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu. Sankcije Kosova su tada bile usaglašene sa svim sankcijama koje su protiv Ruske Federacije uveli Savet Evrope i Sjedinjene Američke Države.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.