S.Mitrovica: Maskirana lica nožem izbola radnika KP; Bojić odbacio navode o umešanosti vrha policije u napad

11:40 – Željko Bojić: Apsolutno netačni navodi o umeštanosti vrha Kosovske policije za Sever u napad na Ilića; dalju istragu  u ovom slučaju preuzima Specijalna istražna jedinica za teška krivična dela glavne direkcije policije u Prištini
 
"Svi navodi o umeštanosti vrha Kosovske pilicije za Sever u napad na Ilića su apsolutno netačni i upravo smo zato insistirali da dalju istragu u vezi sa ovim slučajem preuzmu kolege iz Specijalne istražne jedinice za teška krivična dela glavne direkcije kosovske policije u Prištini, koja će imati svu asistenciju i podršku koja im bude potrebna od strane regionalne direkcije policije Mitrovice Sever," rekao je šef operative kosovske policije za Sever, Željko Bojić u izjavi za KoSSev.

Goran Rakić i Ksenija Božović osudili jutrošnji napad na Ilića:

Pozivamo nadležne organe i institucije, a prvenstveno KPS, čiji je pripadnik i napadnut, da hitno reaguje, pronađe počinioca i odmah izvede pred lice pravde.

Građane Severne Mitrovice pozivamo na mir i strpljenje, uz obavezu da će Skepština u okviru svojih nadležnosti, raditi na tome da se ovakvi i slični slučajevi suzbiju i ne dešavaju u našem gradu.
 
Bojić je rekao i da su Ilića, koji je inače civilni, adminsitrativni radnik kosovske policije, posetili u bolnici i da je prema izjavi lekara, on van životne opasnosti, dodavši da napadači nisu uhvaćeni, ali da pripadnici kosovske policije aktivno rade na prikupljanju dokaznog materijala i rasvetljavanju ovog krivičnog dela.
 
11:05 Iz policije još uvek bez informacija
 
Regionalni šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić je jutros, nešto pre 10 časova, za naš portal rekao da "upravo čita vest" o napadu na radnika policije Časlava Ilića i njegovom ranjavanju, te da mu se javimo za petnaestak minuta, kada će imati više informacija. Međutim, do ovog trenutka nismo uspeli da ostvarimo vezu sa Bojićem i to preko više telefonskih brojeva, s obzirom na to da nije bio dostupan.
 
Brat napadnutog, Miljan Ilić je u video izjavi za agenciju "Tanjug" neposredno optužio "vrh Kosovske policije za sever" da "stoji" iza jutrošnjeg napada na njegovog brata.
 
09:39 – Napad na radnika policije Časlava Ilića

 
Dvojica maskiranih napadača jutros nešto pre osam sati napali su Časlava Ilića (35) iz Kosovske Mitrovice, koji je tom prilikom zadobio više ubodnih rana u stomak, javio je Kontakt plus radio iz Severne Mitrovice.
 
Ilić nije životno ugrožen i smešten je u mitrovičku bolnicu, gde mu je ukazana lekarska pomoć.
 
Incident se dogodio ispred jednog od studentskih domova u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, kad su dvojica maskiranih napadača prišli Iliću, a jedan ga je više puta ubo nožem.
 
Ilićev brat, Milan Ilić, izjavio je novinarima da sumnja da iza napada na njegovog brata stoji "vrh policije regiona Mitrovica Sever".
 
Časlav Ilić je radnik kosovske policije.
 
Ispred studentskog doma, gde je došlo do napada, u toku je uviđaj koji obavljaju pripadnici kosovske policije, a mesto gde se dogodio incident obeleženo je policijskom žutom trakom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.