Rudi: Atentat na mene naručio Ljimaj; Istim oružjem ubijen i Đemailj Mustafa

Samoopredeljenje skupština
FOTO: Zeri

Fetah Rudi, poslanik LDK koji je preživeo pokušaj ubistva 2000 izrazio je nadu da će Specijalni sud za ratne zločine u Hagu razrešiti njegov slučaj, javljaju kosovski mediji.

On je televiziji Kanal10 izneo više detalja u vezi sa svojim, ali i slučajem ubistva novinara i bliskog saradnika Ibrahima Rugove, Đemailja Mustafe (Xhemail Mustafa).

Rudi, na kog je pucano 15. decembra 2000. kada je kao posledica ranjavanja ostao nepokretan, tvrdi da je njegovo ubistvo naručio Fatmir Ljimaj, a da je trebalo da ga izvrši Agim Zogaj.

„Agim Zogaj mi  je rekao da mu je naredbu dao Fatmir Ljimaj, ali da nije hteo da me ubije zato što zna šta sam učinio za Oslobodilačku vojsku Kosova. Rekao mi je da je time što je odbio da me ubije rizikovao i sopstveni život jer su posle hteli i njega da ubiju“, rekao je on Kanalu10.

Istovremeno, Rudi je na Fejsbuku objavio da je nakon 20 godina neuspeha pravosudnih institucija na Kosovu, uključujući i one međunarodne, „Specijalni sud jedina nada za razrešenje mog, ali i svih drugih slučaja političkih ubistava na Kosovu“.

„Posle dve decenije vidim svetlo na kraju tunela“, napisao je on na Fejsbuku, javlja Klan Kosova.

Pored toga, Rudi je Kanalu10 rekao i to da je oružjem kojim je on ranjen, ubijen i Đemailj Mustafa, što je informacija koju je dobio od glavnog kosovskog tužioca, Aleksandera Ljumezija, tvrdi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.