RTV Puls: Prvi oboleli od COVID-19 u srpskim sredinama južno od Ibra

Korona virus Dom zdravlja Kosovska Mitrovica
FOTO: KoSSev

Srbin iz Parteša, M.K. (30) zaposlen u Kosovskoj policiji, inficiran je koronavirusom, javio je RTV Puls iz Šilova pozivajući se na potvrdu predsednika opštine Parteš Dragana Petkovića.

Pozitivan rezultat testa stigao je sinoć iz kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini, ali je uzorak inficiranog policajca kao i njegove porodice i kontakata  uzet jutros i u ambulanti u Partešu.

Kako je za KoSSev potvrdio epidemiolog Higijenskog zavoda, Aleksandar Antonijević, on je zvanično obavešten od strane Zdravstvenog centra u Gnjilanu da je više osoba uzorkovano i da su uzorci na putu za Kosovsku Mitrovicu.

Kosovo već dva dana beleži rekordan broj registrovanih novoobolelih sa preko 120 novih potvrđenih slučaja dnevno.

S druge strane, u srpskim sredinama na jugu od početka epidemije do danas nije bio registrovan nijedan zaraženi, dok na Severu nema zaraženih od početka juna.

Od 8. februara, preko instituta u Prištini testirano je ukupno 19.312 ljudi suspektnih na prisustvo SARS-Cov-2 virusa, od kojih je 1.756 njih bilo pozitivno. Preminulo je 34 osoba i sve su imale i prateće bolesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.