RS: Škole pomažu akciju „Za dečiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji
FOTO: Fejsbuk Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Osnovna škola „Petar Kočić“ iz Prijedora i Srednja ekonomska škola u Berkovićima, među prvima su uplatile i podržale akciju „Za dečiji osmeh na Kosovu i Metohiji“, u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići i pomognuta izgradnja Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, prenosi RTRS.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, Milorad Arlov, izjavio je Srni da će humanitarna akcija trajati do 31. decembra.

„Želimo da u januaru za novogodišnje i božićne praznike obradujemo srpsku decu na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Arlov.

On je dodao da je Odbor akciju, uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i ministra Natalije Trivić, pokrenuo polovinom oktobra posredstvom osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Arlov kaže da su obećanje za podršku dobili i od Osnovne škole „Јovan Dučić“ iz Bijeljine i Osnovne škole „Ivo Andrić“ iz Prnjavora, te da veruje da će se uključiti mnoge osnovne i srednje škole.

RTRSPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.