Rezultati: Atić gradonačelnik S.Mitrovice, Zećiri Z.Potoka, Peci Zvečana, a Hetemi Leposavića

FOTO: KoSSev

Centralna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate vanrednih izbora na Severu. Novi gradonačelnici iz redova su Samoopredeljenja i PDK. Gradonačelnik Severne Mitrovice je Erden Atić, član Samoopredeljenja. Iz iste stranke je i novi gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi. Novi gradonačelnik Zubinog Potoka je Izmir Zećiri iz PDK, a iz ove stranke je i novoizabrani gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci.

Najveći broj glasova za gradonačelnika Severne Mitrovice odneo je kandidat iz redova Samoopredeljenja Erden Atić sa 66,5 odsto, odnosno 519 glasova.

Taulant Keljmendi iz PDK osvojio je 23,8 odsto glasova, odnosno 186, a Betim Osmani iz GI „Mitrovica“ 9,6 odsto, odnosno 75 glasova.

Prema preliminarnim rezultatima, novi gradonačelnik Zubinog Potoka je Izmir Zećiri iz PDK sa osvojenih 52,1 odsto, odnosno 196 glasova.

Ispred Samoopredeljenja na izborima je učestvovao Fljatron Hasani koji je osvojio 47, 9 odsto glasova, odnosno 180.

Iljir Peci iz PDK osvojio je 60,7 odsto glasova u Zvečanu, Fetah Peci 37,4 odnosno 71 glas, a jedina kandidatkinja iz srpske zajednice, Slađana Pantović, osvojila je 2,6 odsto ili 5 glasova.

Gradonačelnik Leposavića je Ljuljzim Hetemi sa osvojenih 73,5 odsto odnosno 100 glasa, dok je Aljbuljena Behljulju Hetemi osvojila 25 odsto, odnosno 34 glasa.

Partija Kosovskih Srba koja nije učestvovala na izborima, ali se jeste nalazila na biračkim listićima, osvojila je 1,5 odsto, odnosno za njih su glasale dve osobe.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.