Rekordne cene hrane na Kosovu: Poskupeo hleb, kafa, burek…

Prodavnica u Severnoj Mitrovici
Foto: KoSSev

Cene raznih prehrambenih proizvoda na Kosovu nastavljaju da rastu. Cene proizvoda u pekarama su uvećane, pa će građani morati da izdvoje u proseku od 0,10 do 0,20 centi više za određenu robu.

Nedavno je porasla cena hleba. Pojedini pekari u opštini Peć odlučili su da uvećaju cenu hleba, sa 0,40 na 0,50 centi.

Ljubitelji bureka će od sada morati da izdvoje 1 evro, umesto dosadašnjih 0,80 centi, piše Radio Goraždevac.

Poskupela je i cena kafe, pa je sada neophodno izdvojiti oko 10 evra za kilogram.

Svi oni koji vole da gustiraju ovaj napitak u nekom od ugostiteljskih objekata, za najjeftiniji espreso od sada će morati da izdvoje oko 0,70 evro centi.

Radio Goraždevac

KoSSev: O rastu cena na Kosovo, ali i regionu, već danima izveštavaju mediji.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, povezao je juče rast cena osnovnih prehrambenih proizvoda na Kosovu sa kretanjima istih u privredama zemalja iz kojih Kosovo uvozi.

Kosovska agencija za statistiku zabeležila je u septembru povećanje cena mesnih prerađevina, mlečnih proizvoda, povrća i goriva.

KoSSev je pisao prošle nedelje o tome da su cene pića poskupele, ali i da ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane u Kosovskoj Mitrovici. Nedavno su takođe skočile i cene taksi usluga.

Više o tome u posebnim vestima:

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?

Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi uslugaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.