Registracija za glasanje raseljenih sa Kosova do 18. maja

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da sve interno raseljene osobe poreklom sa Kosova do nedelje, 18. maja u svim opštinskim povereništvima za izbeglice i migracije mogu da se registruju za glasanje putem pošte na parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 8. jun.

Osobe koje imaju kosovska dokumenta potrebno je da ponesu ličnu kartu ili kopiju lične karte. Oni koji nemaju kosovska dokumenta treba da ponesu ličnu kartu Republike Srbije, raseljeničku dokumentaciju, kao i dodatne dokumente, ukoliko ih imaju, poput indeksa, zdravstvene ili vojne knjižice, računa za struju, vodu, telefon ili komunalije, potvrde i rešenja na ime i sa adresom kao što su potvrde iz opština, mesnih zajednica, sudova, policije, studentskih službi ili radnih organizacija.
 
Kako se navodi, potrebno je doneti što više dokumenata koji dokazuju prebivalište na teritoriji Kosova od 1998. godine.
 
Povereništva za izbeglice i migracije će raditi svakog dana od 7:30 do 20 sati. Za dodatne informacije svi zainteresovani mogu telefonom da pozovu kancelarije povereništava u opštinama u kojima žive.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.