"Razvojni put Bore Šnajdera" večeras na sceni Narodnog pozorišta

Pozorišna predstava "Razvojni put Bore Šnajdera" u režiji Bobana Skerlića, rađena po istoimenoj drami Aleksandra Popovića, večeras će premijerno biti prikazana u Beogradu. Predstava će biti odigrana na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta, sa početkom u 20:30.

Uloge u ovom pozorišnom komadu poverene su glumcima Narodnog pozorišta "Priština" – Igoru Damnjanoviću, Dejanu Cicmiloviću, Branku Baboviću, Nebojši Đorđeviću, Bojanu Stojčetoviću, Milanu Vasiću, Aniki Grujić, Ivani Kovačević i Aleksandri Cucić.

Drama "Razvojni put Bore Šnajdera" proglašena je polovinom devedesetih od kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka. U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije socijalističko-društveni milje, u kome se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi. Oslikan je i sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima.

Pozorišna predstava "Razvojni put Bore Šnajdera" prethodno je ranije dva puta prikazana publici u Gračanici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.