Razdor u Samoopredeljenju? Izbori za predsednika u februaru 2018.

Nakon neuobičajene komunikacije između pojedinih članova pokreta Samoopredeljenje i uvrede poslanice Aide Derguti na račun osnivača Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, kao i glasina da je na pomolu razdor u ovoj političkoj partiji – juče je održana sednica glavnog odbora Samoopredeljenja. Jednoglasno je odlučeno da se tokom februara naredne godine organizuju izbori za predsednika Samoopredeljenja. 

Kosovo24sata – Pismo Aljbina Kurtija:

"Drago mi je što mogu da vam se obratim ovim pismom, s obzirom na to da nisam tu. Najvažnije je da budemo zajedno. U našim srcima i mislima, uvek smo zajedno, bez obzira na to da li neko nedostaje i, ako nedostaje, pokret nastavlja dalje. Stvari koje su se dogodile poslednji put, ne mogu da se izlože na sastanku. Ovo je ispravan i pravilan način, status i postupak. Građani Kosova su hteli da podrže Samoopredeljenje kao nikad ranije. Broj naših poslanika je udvostručen. Mi smo prvi subjekt u zemlji. Upravljamo glavnim gradom naše republike i istorije. Pobeda je došla nakon našeg rada. Kao i za ujedinjenje sa Albanijom i za socio-demokratsko upravljanje, potrebno je više volje i strasti. Aktuelna vlada je razočarala svoje optimiste. Osim imenovanja zamenika ministara, ništa nisu uradili. Blizu smo da dovedemo Kosovo u vlast Samoopredeljenja. Režim nema narodnu podršku. Samoopredeljenje se i dalje suočava sa ucenama, ali mi odgovaramo akcijom, emancipacijom. Malo je preostalo ovom režimu i to zavisi od nas. Oprostiću Aidi i da mi se ne izvini."

Sednici, javila je RTK2, nisu prisustvovali aktuelni predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri i doskorašnji organizacioni sekretar Dardan Molićaj, kao ni poslanica Aida Derguti.

S druge strane, pismo koje je učesnicima sednice iz zatvora uputio poslanik Aljbin Kurti naišlo je na opštu podršku.

Organizacioni sekretar pokreta, Ismailj Kurteši, izjavio je nakon sednice da ne moraju da brinu oni "koji su bili zabrinuti" zbog razdora u Samoopredeljenju, jer će, prema njegovim rečima, partija nastaviti da deluje jedinstveno više nego ikad.
 

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.