Ratno krilo OVK protiv Specijalnog suda

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova a koji su poslanici u Skupštini Kosova kažu da će glasati protiv Tribunala. Kažu da je glasanje "za" tribunal samoubistvo za OVK, prenosi list "Zëri".


Poslanici kosovske skupštine, bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosovo kažu da neće glasati za formiranje specijalnog suda ili Tribunala za OVK u Skupštini Kosova.
Na pitanje "Zërija", kažu da je ovaj sud nepotreban, klevetnički i etiketirajući za bivše gerilce OVK i da zbog toga neće glasati za njega već će čak i lobirati da ne prođe kroz kosovsko zakonodavstvo.

Iako neki od bivših učesnika rata smatraju da da je ovaj sud svršena stvar zbog međunarodnog uticaja, slažu se da ne glasaju u Skupštini Kosova, jer im to djeluje kao "samoubistvo OVK".

Bivši pripadnik OVK, poslanik Fadil Demaku, koji dolazi iz redova vladajuće partije kaže da će njegov glas biti protiv specijalnog suda koji za osnovu ima tvrdnje iz izvještaja Dicka Martyja, bez obzira na stav poslaničke grupe PDK.

"Ne mogu ni na koji način i ni po koju cijenu da glasam protiv vrijednosti OVK da bih učestvovao u trenutnim političkim igrama…", kaže Demaku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.