Rasvetljeno šest teških krađa u Severnoj Mitrovici, uhapšen maloletnik

Kosovska policija u Severnoj Mitrovici uhapsila je maloletnog Albanca K. M. osumnjičenog da je u proteklih mesec dana izvršio šest krađa i jedan pokušaj krađe u ovom gradu. Osumnjičeni je priznao dela koja mu se stavljaju na teret, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović navodi da je maloletni K. M. (2002) uhapšen nakon istrage policijskih službenika i istražne jedinice policijske stanice u Severnoj Mitrovici.

Ovo lice je ukralo novac i stvari iz objekata pod video nadzorom u vrednosti od više hiljada evra.

„Samo u jednom slučaju je bila vrednost od oko 3.000 evra, u drugim slučajevima bilo je 300, 400, 500 evra, bile su tu i druge materijalne stvari koje su ukradene“, navodi Radović.

Kaže da policija trenutno radi na tome da vrati ukradene stvari vlasnicima.

„Jer su to kupovala ili uzimala druga lica, tako da je istraga još uvek u toku ali je bitno da mi imamo izvršioca, da smo uspešno odradili svoj deo posla – prekinuli jedan veliki niz krađa“, dodaje Radović.

Osumnjičeni je u prisustvu advokata i socijalnog radnika, s obzirom na to da je stariji maloletnik, priznao izvršenje svih krivičnih dela i nije imao alibi, navodi Radović.

Kaže da su predočeni svi materijalni dokazi tako da su sva krivična dela potvrđena.

Nadležni tužilac je odredio osumnjičenom zadržavanje u trajanju od 24 sata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.