Rašić: Novi izbori najbolje rešenje

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Potrebni su novi izbori kako bi se iskristalisala politička scena na Kosovu, izjavio je za RTK2 predsednik Progresivne demokratske partije i poslanik u Skupštini Kosova, Nenad Rašić
 
„U ovom slučaju ništa nije izvesno, ništa se ne zna, dovedeni smo u situaciju da prvo čekamo odluku Ustavnog suda koja ne treba da bude kasnije od 18. septembra što razvlači ovaj politički proces”, rekao je Rašić ocenivši da samo novi izbori mogu da reše političku i institucionalnu krizu nastalu nakon parlamentarnih izbora održanih u junu. 
 
”Najfunkcionalnija stvar bi bili neki novi izbori koji bi mogli da iskristališu političku scenu, jer ovako mi deluje da ovaj politički grč ima malo šanse da bude rešen dogovorom najvećih albanskih partija“, rekao je Rašić.
 
Sa druge strane, albanske partije očekuju da Ustavni sud reši pitanje izbora predsednika skupštine i pitanje mandatara.
 
Ustavni sud Kosova prihvatio je zahtev koalicije DSK-AAK-Inicijativa za održavanje rasprave pre donošenja odluke suda, o tome da li je izbor Ise Mustafe bio u skladu sa Ustavom. Dvema stranama, koaliciji i Tačijevom DPK-u će biti data mogućnost da ukratko predstave argumente u usmenim prezentacijama. Nakon ovoga bi trebalo da usledi odluka Ustavnog suda. 
 
Srpski poslanici su glasali za izbor Ise Mustafe.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.