Rašić imenovan za rukovodioca Kancelarije za zajednice i savetnika kosovskog premijera

Vlada Kosova Rašić imenovan za savetnika i rukovodioca kancelarije za zajednice
FOTO: Vlada Kosova

Predsednik Progresivno demokratske stranke (PDS), Nenad Rašić, imenovan je danas na mesto rukovodioca Kancelarije za zajednice pri kabinetu kosovskog premijera i savetnika kosovskog premijera u ostavci, Aljbina Kurtija, saopštila je kosovska vlada.

Prema odluci o imenovanju u čiji je posed došao KoSSev, radni odnos Rašića završava se završetkom mandata kosovskog premijera u ostavci ukoliko do toga ne dođe ranije.

Rašić je u obavezi da u roku od trideset dana od stupanja na snagu ove odluke izvrši prijavi imovinu u skladu sa Zakonom o prijavi, poreklu i kontroli imovine visokih javnih službenika.

Ove navode potom je potvrdila i kosovska vlada.

Na sajtu kosovske vlade ujedno se navodi da je za političkog savetnika kosovskog premijera imenovan i Aleksandar Stanković.

Naš portal ni nakon više poziva nije uspeo da stupi u kontakt sa Rašićem, koji je prethodno potvrdu o imenovanju dao za RTK2.

U izjavi za ovaj medij Rašič je saopštio da će mu prioritet na novoj funkciji biti „približavanje premijera Srbima pogotovu sada zbog novonastale pandemije koronavirusa.

„Jedan od prvih prioriteta biće mi približavanje premijera (vd. premijera Aljbina Kurtija) Srbima, srpskoj zajednici, pogotovo sada zbog novonastale pandemije koronavirusa i pokušaćemo na taj način da ga upoznamo i da mu skrenemo pažnju na probleme koje mi imamo, a znamo vrlo dobro, pogotovo mi Srbi u unutrašnjosti Kosova, imamo mnogo teže i ozbiljnije probleme što se tiče same pandemije i to će biti moj prioritet, ne samo u političkom već i u institucionalnom smislu. Prioriteti u narednom periodu će mi biti jačanje institucionalizacije Srba, ali za sada se trebamo uspešno izboriti sa pandemijom korona virusa“, rekao je Rašić za RTK2.

Rašić je obavljao funkciju ministra u kosovskoj vladi u dva mandata, a bio je i poslanik u petom sazivu kosovske skupštine.

Odluka kosovskog premijeraa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.