Ramuš Haradinaj ostaje nem na ono što se dogodilo juče

Izvor: Gazeta express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Ramuš Haradinaj juče je imao sastanak sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem tokom podneva. Iz zvaničnog saopštenja shvaćeno je da su Tači, Veselji i Haradinaj razgovarali o pitanju osnivanja Asocijacije opština sa srpskom većinom, ali nisu ništa rekli o događajima na severu i zabrani srpskim ministrima, a situacija je kasnije eskalirala hapšenjem Đurića i njegovim sprovođenjem kroz ulice Prištine. Ali se već spekulisalo da Ramuš Haradinaj nije ni znao da će Kosovska policija preduzeti akciju.

Šef Vlade Kosova, Ramuš Haradinaj, biće verovatno iznenađen jučerašnjom odlukom da se interveniše na Severu. Čini se da su takve akcije postale specijalnost Hašima Tačija, kada je u dva, ili tri ostala slučaja Specijalna jedinica sa Severa njih započela u saradnji sa direktorom Kosovske policije.

Haradinaj nije rekao ništa o akciji, ali na osnovu izjave zamenika AAK-a, Muharema Nitaja, koji je ujedno i jedan od njegovih najbližih ljudi, naglašeno je da Premijer nije bio informisan.

"Pokušavam da shvatim šta se danas dogodilo u Mitrovici i ne mogu da prodrem u suštinu. Izgledala mi je značajna Pacolijeva izjava koju je rekao nekoliko sati pre Đurićevog hapšenja da on nije imao dozvolu i da ukoliko bude ušao na Kosovo, da će biti uhapšen! Da Bog da da se ljudi sećaju, ali ja imam sumnju o celom događaju," rekao je Nitaj.

Međutim, u kasnijoj izjavi u Presingu za T7, ministar Palj Ljekaj rekao je da je Haradinaj bio deo donošenja odluka.

Međutim, činjenica da predsednik Vlade Kosova nije dao nikavu izjavu, ni ličnu, a ni Vlada kao institucija, možda je zato što oseća da je ostavljen po strani.

On se i danas ne oglašava.

Nastavlja da ćuti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.