Ramosaj povodom izjave Save Janjića o imovini Manastira: Recite istinu, ne vodite politiku u ime Crkve

Manastir Visoki Dečani
Foto: Lazar Rakić

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Gradonačelnik Dečana, Baškim (Bashkim) Ramosaj, reagovao je povodom izjave igumana manastira Visoki Dečani, Save Janjića, tražeći da kaže istinu i ne vodi politiku u ime srpske crkve u pogledu imovine manastira.

On je u objavi na Fejsbuku napisao da čovek koji je, u raznim i izuzetno važnim fazama zaštitio i brinuo za Manastir, ne može biti prepreka.

„Sava Janjić mora da kaže istinu i da bude odgovoran u svojim izjavama, a ne da pravi politiku u ime Crkve. Dokazali smo trajnu volju u zaštiti državnih vrednosti“, napisao je Ramosaj.

Inače, iguman Sava Janjić izjavio je da se „oduzima imovina od Dečanskog manastira i da će blizu njega biti izgrađen autoput“.

„Cilj nije samo zapleniti imovinu manastira, već i izgraditi autoput pored manastira. Ovih dana radovi na proširenju se ponovo nastavljaju i postoji opasnost da se nastave u zaštićenom području oko manastira, što je zakonom zabranjeno“, rekao je Janjić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.