Rama: Izjava o jednom predsedniku za Kosovo i Albaniju "samo imaginacija"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog; jučerašnje izdanje)

Predsednik Albanije Edi Rama izjavio je da je njegova izjava o zajedničkom predsedniku za Albaniju i Kosovo, data u Prištini 17. februara, izvučena iz konteksta, a ono što je izjavio na dan kada je Kosovo proslavilo desetu godišnjicu nezavisnosti, "bila je samo njegova mašta".

20:00 – KoSSev/ Neprimeren jezik šteti odnosima Albanije i njenih suseda

Na izjavu Edija Rame reagovala je ambasada SAD-a u Tirani.

"Američka ambasada razočarana je izjavom premijera Edija Rame o Albaniji i Kosovu tokom desetogodišnjice kosovske nezavisnosti. Neprimeren jezik koji aludira na ujedinjenje nije od pomoći i šteti odnosima Albanije i njenih suseda. Pozivamo sve lidere da budu dobri susedi i napuste razdorni jezik prošlosti," stoji u objavi na Twitteru.

"Nisam ništa izjavio. Jednostavna rečenica je izvučena iz konteksta i pretvorena u politički program. Dozvolio sam sebi da zamislim kako bi izgledala dvadeseta godišnjica Kosova. To se pretvorilo u nacionalni i međunarodni sport kako jednu rečenicu izvući iz konteksta i napraviti priču od toga. Niko ne bi trebalo da prestane da zamišlja. Što se tiče pravnog načina, kako to može da se postigne, moja mašta nije išla toliko daleko," rekao je Rama za Top Channel.

Ramina izjava o jednom predsedniku Kosova i Albanije nije naišla na dobrodošlicu na Kosovu, a žestoko su se suprotstavili političari u Srbiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.