Rama i Vučić u specijalnoj emisiji "Okruženja"

Premijeri Albanije i Srbije, Edi Rama i Aleksandar Vučić i generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju, Goran Svilanović, biće gosti specijanog izdanja “Okruženja” koje ćemo emitovati početkom septembra ove godine. Emisija će biti snimljena u Beču tokom druge Konferencije o zapadnom Balkanu 27. avgusta.

Samit u Beču je dio Berlinske inicijative koju je prošle godine u Berlinu ustanovila kancelarka Savezne Republike Njemačke, Angela Merkel. Delegacije svih zemalja zapadnog Balkana, kao i delegacije Austrije, Njemačke i Evropske unije, razgovaraće o socijalnim, ekonomskim i kulturnim osobenostima kao i o problemima i izazovima pred kojima se zemlje regiona nalaze.

Ove godine, posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja i nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih zapadnog Balkana.

Info-ks

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.